Geselecteerde filters
Filters wissenWoonplaats
Projectfase
Koop of huur
Prijs
Huurprijs
Woonoppervlakte
Perceeloppervlakte
Nieuwbouw Amsterdam Nieuw-West
Hou je van groen? Dan moet je in Nieuw-West zijn. Dit is namelijk het groenste stadsdeel van Amsterdam. De buurt biedt om deze reden volop mogelijkheden om te ontspannen en daarnaast zijn er diverse horecagelegenheden.
Er zijn geen projecten gevonden met je zoekopdracht. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe projecten in Amsterdam Nieuw-West
Stadsdeel Amsterdam Nieuw-West kan onderverdeeld worden in onderstaande wijken:
Geuzenveld/Slotermeer
Geuzenveld en Slotermeer maken deel uit van de Westelijke Tuinsteden en zijn gebouwd in de jaren ‘50 en ‘60. Slotermeer werd als eerste ‘tuinstad’ ontwikkeld, waarbij woningen werden gebouwd met als uitgangspunt zoveel mogelijk zon en natuurlijk daglicht. Een deel van Slotermeer is beschermd stadsgezicht en grote delen van Slotermeer maken deel uit van het door het Rijk aangewezen ‘Wederopbouwgebied Westelijke Tuinsteden’. Met landschapspark De Bretten, het Gerbrandypark, het Eendrachtspark en de Tuinen van West is dit gebied één van de groenste plekken van Amsterdam. Sinds een aantal jaar behoren ook Sloterdijk en Westpoort, aan de noordkant van de Haarlemmerweg, tot dit groene stadsdeel.
Osdorp
Osdorp kenmerkt zich door de diversiteit en het sterke eigen karakter. De buurt wordt bewoond door zowel jongeren als ouderen van verschillende nationaliteiten. Ook de wijken in Osdorp zijn erg uiteenlopend: nieuwe buurten, vernieuwde buurten of buurten waar de stedelijke vernieuwing juist is stopgezet. Tot slot biedt Osdorp een verscheidenheid aan winkels en horecavoorzieningen.
De Aker, Sloten en Nieuw Sloten
Sloten is een centraal gelegen dorp in Nieuw-West. Twintig jaar geleden zijn Nieuw Sloten en De Aker gebouwd, moderne woonwijken die zich aan weerszijden van Sloten bevinden. De dorpen bieden niet alleen veel winkel- en sportfaciliteiten, maar ook ruimte voor bedrijvigheid. Het voormalige IBM-terrein, aan de Aletta Jacobs/Vlaardingenlaan en de naastgelegen Oeverlanden zijn hier voorbeelden van.
Slotervaart
Slotervaart is onderdeel van de Westelijke Tuinsteden en is gebouwd in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Het gebied bevindt zich naast stadsdeel West, het Sloterpark en de Sloterplas en aan De Aker, Nieuw Sloten en stadsdeel Zuid.
Sloterparkwijk
De Sloterparkwijk is gelegen in Amsterdam Nieuw-West. De buurt is genoemd naar het nabijgelegen Sloterpark en grenst aan dit park, de Jan Evertsenstraat, de Ringspoordijk, de Cornelis Lelylaan en het Christoffel Plantijnpad. In Sloterparkwijk liggen de wijken Slotervaart-Noord (gebouwd in de jaren ‘50) en Oostoever (gebouwd in de jaren ‘90). De belangrijkste straat is de Johan Huizingalaan, die de buurt van noord naar zuid doorsnijdt. Het Sloterhof, langs de Comeniusstraat, is het meest opvallende bouwwerk van de buurt.
Oostoever
Oostoever is niet alleen een wijk, maar ook een straat in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. De wijk telt ruim 1.050 woningen en werd gebouwd in de tweede helft van de jaren ’90. De straat loopt van de rotonde Jan Evertsenstraat/Noordzijde langs de oostoever van de Sloterplas en gaat bij de Robert Fruinlaan over in de Johan Huizingalaan.
Sloterpoort
Sloterpoort is een jaren ’50 buurt in Amsterdam Nieuw-West. De buurt ligt binnen de Cornelis Lelylaan, de Ringspoordijk, de Slotervaart en het Christoffel Plantijnpad. De belangrijkste straten zijn de Johan Huizingalaan, die de buurt van noord naar zuid doorsnijdt en de Pieter Calandlaan, die de buurt van oost naar west doorsnijdt. In het midden daarvan ligt het Sierplein.
Delflandpleinbuurt
De Delflandpleinbuurt is gelegen tussen de Westlandgracht, de Maassluisstraat, de Rijswijkstraat en de Voorburgstraat en wordt doorkruist door de Ring A10. Centraal in de wijk ligt het Delflandplein. Op de Sint Jan de Doperlocatie staat een nieuwe brede school (Fiep Westendorp), 71 sociale huurwoningen en er komen nog 104 nieuwe marktwoningen. De Fiep Westendorpschool is uitgebreid met een voor- en naschoolse opvang, een kinderdagverblijf en een buurtontmoetingsruimte. De brede school en de sociale huurwoningen zijn in 2012 in gebruik genomen. De 104 marktwoningen worden nog gebouwd.
Eendracht
Het noordoostelijke deel van het oorspronkelijke sportpark werd eind jaren ’80 opgeofferd voor woningbouw: de kleine nieuwbouwwijk 'De Eendracht' ten westen van Geuzenveld. Begin jaren ’90 werden de eerste woningen opgeleverd. De wijk werd ontsloten vanuit de Aalbersestraat door de in het verlengde van de Cornelis Outshoornstraat gelegen J.M.den Uylstraat die ligt op de plek van het oostelijk deel van de Tom Schreursweg. Opvallend aan deze buurt is dat de straten vernoemd zijn naar Nederlandse politici uit de 20e eeuw, zoals Joop den Uyl. Aan de zuidkant ligt het park de Kuil, een ecologisch park met wandel- en fietspaden.